klantenvertellentpom 9,1 hele ster hele ster hele ster hele ster halve ster 140 REVIEWS
Ontvang nu je gratis groeiscan!
  • Full-service marketing bureau sinds 2008
  • Premier partner Google & Facebook partner
  • Fonk 150 best agencies 2022
  • Partner in groei, samen succesvoller

Wat zijn H1, H2, H3 tags?

H1, H2 en H3 tags worden ook wel headings genoemd. Deze headings zijn de koppen op de pagina van je website. Door gebruik te maken van koppen zorg je ervoor dat je tekst beter leesbaar is voor de bezoeker, maak je het mogelijk om de tekst te scannen en is het op deze manier makkelijk te zien waar het over gaat. 

Waar zijn H1, H2 en H3 tags zo belangrijk?

Ten eerste is het belangrijk om gebruik te maken van headings, om zo de leesbaarheid van de tekst op je pagina te verbeteren. Zo maak je de pagina gebruiksvriendelijk, wat volgens Google erg belangrijk is. Bij Google staat de gebruiker centraal. Maak je je website gebruiksvriendelijk? Dan werkt dat in jouw voordeel. Daarnaast maak je gebruik van headings, zodat Google en natuurlijk andere zoekmachines, de website beter kunnen lezen.

Hoe pas je de headings toe?

Headings op je pagina gebruik je op dezelfde manier als de koppen in Word. De titel geef je een H1 (kop 1) en de subkoppen daaronder geef je een H2 (kop 2). Zijn er ook weer kopjes onder de H2 koppen? Dan gebruik je een H3 en zo ga je door. Het is belangrijk dat je dit op een chronologische manier toepast. Er kan bijvoorbeeld geen H2 kop boven een H1 kop komen. Headings pas je toe door de tekst tussen < h2> en af te sluiten met een < h2>. Sluit altijd af met een / aan het einde. Dat ziet er als volgt uit:

html headings

 

In de meeste CMS’en krijg je de optie in het bewerkingsscherm om de tekst om te zetten in h1, h2, of h3 tags.

Hoe kun je checken of je H1, H2 en H3 tags goed staan?

Er zijn verschillende tools die je kunt gebruiken om te checken of je H1, H2 en H3 tags goed staan. Wij gebruiken de toolbar van Ahrefs daarvoor. Hieronder zie je een voorbeeld van een pagina die we hebben geschreven. Je ziet daar duidelijk de titel als H1 en de subkoppen als H2. Naast Ahrefs, is er ook een gratis tool die je kan gebruiken. Dit is de SEO meta inspector. Met deze toolbar kun je je headings checken per pagina.

H1 H2 H3 tag in Ahrefs

Hoeveel headings kan ik gebruiken?

Er zit geen max aan het gebruik van de hoeveelheid headings. Het ligt er natuurlijk ook aan hoeveel tekst er op de pagina staat. Bij een korte tekst, maak je over het algemeen minder gebruik van headings dan bij een lange tekst. Wat vooral belangrijk is, is dat de content op een duidelijke en gebruiksvriendelijke manier is opgedeeld. Het moet goed leesbaar zijn voor de gebruiker. Als je dat in je achterhoofd houdt, dan zit je altijd op de goede weg.

SEO-optimalisatie uitbesteden aan TriplePro  

Is het na het lezen van dit artikel nog niet helemaal duidelijk hoe je h1, h2 en h3 tags toepast op je website of website? Of wil je graag dat een specialist er naar kijkt en dit voor je toepast? Neem dan gerust eens contact met ons op. Wij maken graag een afspraak met je voor een (digitaal) kopje koffie!

Contact opnemen

 

Wil jij meer omzet,
naamsbekendheid en klanten?

 

Gratis groeiscan

 

contact