Contact opnemen?

Al onze medewerkers werken thuis in verband met het coronavirus. Wij werken gewoon door en blijven bereikbaar. Lees meer.

Wij krijgen bij TriplePro Online Marketing vaak de vraag wanneer je de website moet boeken, voor ons de reden om hier een kwalitatieve blog over te schrijven.

Direct afschrijven onder reclamekosten

Allereerst over de eenmalige investering: hierin heb je twee keuzes. De makkelijkste en meest voor de hand liggende keuze is dat je het volledige bedrag boekt onder reclamekosten op je winst- en verliesrekening in de maand waarin je de factuur ontvangt of de aanschaf doet. Een website gaat in de echte wereld namelijk niet, zoals de belastingdienst wel eens wil suggereren, vijf jaar mee.

Als je op je site alleen je product of dienst aanprijst – en geen economische voordelen gaat behalen met bijvoorbeeld een bestelmodule – moet je je site ineens afschrijven, activeren is dan geen mogelijke keuze.

checkmark  Transparant
checkmark  Eenvoudig

cross  Drukt de winst van die maand/dat jaar

Activeren en afschrijven in vijf jaar

De tweede keuze is de investering activeren als immateriële vaste activa op je balans. Er moet dan wel sprake zijn van toekomstige economische voordelen zijn, zoals de mogelijkheid van het plaatsen van bestellingen op je site. Als je op je site alleen je product of dienst aanprijst is dit niet het geval en mag de site niet worden geactiveerd.

Je kunt de website afschrijven in vijf jaren na datum online. Alleen bij deze optie zou je in aanmerking kunnen komen voor zaken als investeringsaftrek, maar daarvoor verwijs ik je graag door naar je eigen accountant.

  crossIets minder transparant
  crossWaarschijnlijk vernieuw je de website alweer voor de vorige is afgeschreven

  checkmarkDrukt minder op de winst van dat jaar/die maand
  checkmarkMogelijke investeringsaftrek

Overige online marketingkosten

De kosten van een maandelijks pakket of ‘kleine’ investeringen boek je in de maand waarin de werkzaamheden gedaan worden of de dienst geleverd wordt.

  checkmarkLogisch

Auteur:

Dennis van Iterson | Financieel Directeur

Wil jij meer omzet, naamsbekendheid en aantal klanten?   TP Gratis groeiscan ontvangen

 

Privacy Waarbog

DDMA

 


Facebook TriplePro  LinkedIn TriplePro

Algemene voorwaarden | Disclaimer

Triplepro Online Marketing B.V.
4.7 / 5 - 61 Beoordelingen